ميراث خليج فارس در حوزه هاي مختلف قابل ثبت است

به گزارش ميراث آريا(chtn) به نقل از روابط عمومي معاونت ميراث فرهنگي، فريبرز دولت‎آبادي معاون ميراث فرهنگي سازمان ميراث فرهنگي ، صنايع‎دستي و گردشگري با اعلام اين مطلب افزود : ميراث خليج فارس از سه منظر ميراث تاريخي، ميراث ناملموس و ميراث طبيعي قابل بررسي و کارشناسي است.

وي گفت: يکي موضوع آثار تاريخي، فرهنگي است که در حاشيه خليج فارس وجود دارد و اين آثار، هم به لحاظ قدمت و هم به لحاظ غناي ارزش معماري مي‎بايست مورد کاوش و بررسي قرار گيرد. البته اين حرکت از ديرباز در سازمان ميراث فرهنگي اتفاق افتاده و بسياري از اين موارد نيز شناسايي و ثبت شده است.

وي از سيراف يا مجموعه‎هايي که در بوشهر و بنادر ديگر خليج فارس وجود دارد ، بعنوان نمونه‎هايي از اين دست ياد کرد و افزود: اين موضوعي است که سازمان از قديم ، بر روي آن حساسيت داشته است و هر کدام از اين آثار به تنهايي مي‎توانند گواه بر سيطره ما بر خليج فارس هم بلحاظ تاريخي و هم بلحاظ ساير ارزش‌هاي اشاره شده باشد.

دولت‎آبادي در بخش ديگري از صحبت‎هاي خود اظهار داشت : موضوع ديگري که مي‎بايست به آن حساس باشيم، موضوع ثبت ميراث ناملموس است که به تازگي مورد توجه سازمان قرار گرفته است.

وي اشاره کرد: ما مي‎دانيم که بلحاظ فرهنگي، يک فرهنگ غني در حاشيه خليج فارس شکل گرفته است و سوابق غني فرهنگي از قبيل زبان و گويش و آداب و رسوم، در اين خصوص وجود دارد و همه اينها قابل شناسايي و ثبت است که البته قبلاً مطالعاتي در اين حوزه توسط پژوهشکده مردم‎شناسي انجام شده و ما بتدريج کار ثبت آنها را پيگيري خواهيم کرد. اما به نظر مي‎رسد که مي‎بايست با نگاه مجدد و ويژه به حاشيه خليج فارس، يک‎بار ديگر ميراث ناملموس اين حوزه مورد بررسي و کاوش و پژوهش قرار گيرد.

معاون ميراث فرهنگي در خصوص نوع سوم ميراث موجود در خليج فارس گفت: موضوع مهمي که در حوزه خليج فارس وجود دارد، ميراث طبيعي آن است.

وي گفت: در اين خصوص از دو ديدگاه مي‎توان به خليج فارس نگاه کرد. يکي کل مجموعه خليج فارس بعنوان يک مجموعه واحد که مي‎تواند بعنوان يک اثر طبيعي هم در فهرست ميراث ملي و هم در فهرست ميراث جهاني قرار گيرد.

وي تأکيد کرد: البته با توجه به وسعت خليج فارس و ويژگي‎هاي بي‎شمار طبيعي شامل ويژگي‎هاي اقليمي ، گياهي و جانوري حاشيه خليج فارس و گونه‎هاي حيوانات داخل خليج فارس مي‌شود و اين مسئله‎اي است که بدقت نيازمند مطالعه و بررسي است.

دولت‎آبادي در ادامه اظهار داشت: ديدگاه ديگر اين است که ما عوارض و زير مجموعه‎هاي خليج فارس را بعنوان اجزايي از ميراث طبيعي خليج فارس مدنظر قرار دهيم که اين کار تا کنون نيز صورت گرفته است و شناسايي و پيگيري پرونده جنگلهاي حرا در جزيره قشم از همين نوع نگاه نشأت مي‎گيرد و بطور حتم ساير ميراث موجود در اين منطقه را نيز شناسايي و ثبت خواهيم کرد.

معاون سازمان با تاکيد بر اينکه مقوله ميراث طبيعي و ميراث معنوي موضوعي است که به تازگي مورد توجه سازمان قرار گرفته است افزود: به محض شروع اين جريان در سازمان، پيگيري موضوع خليج فارس نيز در دستور کار قرار گرفت و اين کار هم اکنون در حال بررسي‎هاي دقيق کارشناسي است.

دولت‎آبادي در پايان با نامشخص خواندن زمان مورد نياز براي تکميل چنين پرونده‎اي اشاره کرد: آماده شدن پرونده خليج فارس منوط به آماده‎سازي ارزيابي‎ها و کارشناسي‎هايي است که هم اکنون در حال انجام است./120

انتهای پیام/

کد خبر 138705124